logo

 

 

advalk
dorado

Dorado is zeer interessant gefokt voor de dressuur van zowel vaders- als moederskant.

onderzoeksrapport

Dorado is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, actief en goed van ruimte. De draf is goed van ruimte, maar moet nog meer tot dragen komen. De galop is krachtig en goed tot zeer goed van ruimte. In beweging heeft Dorado ruim voldoende tot veel souplesse, een goede houding en balans. Als dressuurpaard heeft Dorado veel tot zeer veel aanleg en hij geeft zijn ruiter een goed gevoel.
Dorado kan bewegingskwaliteit en rijdbaarheid toevoegen. Merries dienen bij voorkeur 'bloed' te voeren en opwaarts gebouwd te zijn.
Dorado heeft tijdens het verrichtingsonderzoek het mooie aantal van 82,5 pt. behaald.
STAP 8,5 - DRAF 8 - GALOP 8,5 - SOUPLESSE 7,5 - H&B 8,5 - R&I 8,5 - AANLEG 8,5

afstamming

Dorado is een zoon van de Grand Prix-dressuurhengst Krack C. De moeder is de keurmerrie Zinni van de Westen. Deze dochter van Rousseau komt uit de ster preferente merrie Lotus, een dochter van dressuurpaardenvererver Donnerhall. Daarna komt de bekende ster prefente prestatiemerrie Charites. Charites is de moeder van Nadine (v.TCN Partout) waarmee Hans Peter Minderhoud succesvol in de Grand Prix rijdt, de goedgekeurde KWPN-hengst Kroonjuweel (v. Belisar), twee ZZ-Zwaar- en vijf Z-dressuur-paarden. De moederlijn vervolgt met de keur preferente prestatiemerrie Lies (v.Eros) en de kroon preferente Fresia (v.Wachtmeester).


beschikbaar bij:

Hengstenhouderij Kuypers


gallery

dorado

 

© 2012 | all rights reserved | site by DeJagerDesign

 

 

 

home         hengsten        te koop        contact